Een chemische peeling bestaat vaak uit één of meerdere zuren in een bepaalde samenstelling, concentratie en sterkte die het bovenste laagje van onze huid verwijdert, om zo de huid te stimuleren om zichzelf te gaan vernieuwen. De huid kan mogelijk gaan vervellen (exfoliatie), waardoor er een nieuw huidlaagje naar boven komt en zullen huidveroudering of andere complexere huidproblemen verminderen. Eventuele huidreacties kunnen voor komen, afhankelijk van welke chemische peeling wordt toegepast en op welke indicaties.

Pca sensitive

Wat is een gevoelige of kwetsbare huid en hoe ontstaat het?

De kwetsbare en gevoelige huid reageert vaak op invloeden van buitenaf zoals temperatuurverschillen, kou, wind e.d. Deze invloeden zouden normaliter geen reactie moeten veroorzaken. Bij een kwetsbare of gevoelige huid is de huidbarrièrefunctie niet optimaal en kan zich ontwikkelen onder invloed van diverse factoren zoals een slechte levensstijl, stress, UV-straling, klimaat en vervuiling.

Met onze krachtige producten en behandelingen zullen we de huidbarrière weer in balans brengen. De huid zal er gekalmeerd en rustig uitzien. Mocht een kwetsbare huid gepaard gaan met een ander huidprobleem zullen we eerst de huidbarrière herstellen alvorens we het andere huidprobleem aanpakken. Zo kan de huid de producten en behandelingen beter tolereren en behalen we het hoogst haalbare resultaat.

60 minuten – € 99,00

Pca acne clarity

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een wereldwijd voorkomend probleem, dat zowel op jongere als op latere leeftijd voorkomt. Het kent diverse vormen en gradaties. Vaak komt acne voor op het gezicht, maar het kan zich ook voordoen op andere gebieden van ons lichaam. Acne kan ontstaan onder invloed van diverse factoren zoals erfelijkheid, medicatie, voeding, stress, hormonen of verkeerd productgebruik.

Met deze behandelingen helpen wij de gezondheid van uw huid weer op peil te brengen om zo de acne te verminderen en te voorkomen. Het resultaat is een diep gereinigde huid, minder pustels, verfijnde poriën en een gekalmeerde en egale huid.

60 minuten – € 99,00

Pca pigment

Wat is hyperpigmentatie en hoe ontstaat het?

Hyperpigmentatie betekent letterlijk teveel pigment en ontstaat door een overproductie van melanine – het pigment dat verantwoordelijk is voor onze huid- en haarkleur. Pigment beschermt onze huid tegen schadelijke UV-straling, maar bij een overmatige productie door bijvoorbeeld zonverbranding, hormonen of andere schade aan de huid kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Met deze behandeling zullen we goed achterhalen wat de achterliggende oorzaak is van het pigment en hoe diep het pigment zit. Op basis daarvan kunnen we een behandeltraject inzetten om het pigment te verhelderen. U zult merken dat de huid na de behandeling direct een heldere teint heeft.

60 minuten – € 99,00

Pca anti age

Wat is huidveroudering en hoe ontstaat het?

Onze huid veroudert met de jaren, dat is een volledig natuurlijk proces en onvermijdbaar. De uiterlijke kenmerken van huidveroudering zullen niet direct zichtbaar zijn, maar verschijnen vanaf je 35e levensjaar. De snelheid waarin huidveroudering plaatsvindt wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald zoals roken, leefstijl, hormonen, voeding en UV-straling.

Wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar iemand van 80 jaar weer op een 40 jarige laten lijken is natuurlijk onrealistisch. Wij bieden een realistisch, haalbaar resultaat met onze producten die de huid stimuleren nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit vermindert fijne lijntjes, rimpels en verslapping én vertraagt het verouderingsproces voor een voller en jonger ogende huid.

60 minuten – € 99,00

Pca rosacea

Wat is rosacea en hoe ontstaat het?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die vaak pas op wat latere leeftijd naar voren komt en betekent letterlijk ‘’rood als een roos’’. Rosacea kent geen eenduidige oorzaak, maar er zijn wel diverse factoren die het ontstaan kunnen triggeren zoals temperatuurverschillen, zon, cosmetica, geneesmiddelen, hormonen, gekruid voedsel en alcohol.

Rosacea kan prima behandeld en onder controle gehouden worden, tegelijk zal iemand met rosacea hier altijd wel gevoelig voor blijven. Met onze producten en behandelingen zorgen we ervoor dat de inflammatie en roodheid wordt aangepakt en de huidbarrière versterkt wordt. Zo worden invloeden van buitenaf geweerd voor een stralende huid.

60 minuten – € 99,00